header banner
Default

Wat is wachtwoordmanager en welke heb je nodig? Kassa - BNNVARA


Table of Contents

Reacties (29)

VIDEO: Wachtwoordmanager: wat is het en welke moet je hebben?
Kassa

Sorteren op:

Meindo

Meindo23 apr. 2023 - 11:31

Waarom is sleutelhanger van Apple geen wachtwoordmanager? Het bevalt mij prima.

salute

salute3 apr. 2021 - 8:35

mijn abonnement op Outlook en dergelijk zijn verlopen, het verlengen kost plm. 185 euro. kan ik zonder abonn. geen gebruik meer maken van mijn Laptop? gezien mijn leeftijd 87 wil ik wel wat blijven doen, zoals Google, Internetten. weet iemand hoe ik hier het beste mee om kan b.v. iets wat gratis is. graag uw reactie en alvast bedankt. Salute.

jan van den hoed

jan van den hoed3 mrt. 2021 - 10:13

Wat ik mis in deze video en het onderwerp is dat de grote groep apple gebruikers volledig wordt genegeerd. Op alle Apple devices is standaard al een password manager aanwezig, genaamd Keychain of in het Nederlands sleutelhanger. Het leuke is dat je niks hoeft te weten van dit programma want het werkt volledig automatisch. Onthoudt (als je dat aangeeft) als je accounts en genereerd automatisch een sterk wachtwoord. kind kan de was doen, kost niets en doet niet onder voor de commerciële varianten.

1 Reactie

CPV

CPV23 apr. 2023 - 10:43

In het artikel: "omdat mensen denken dat een Google-, Apple- of Norton- sleutelhanger ook wachtwoordmanager is, maar dat is niet zo. "

0Rapporteren

kattipi

kattipi17 feb. 2021 - 6:51

Ik wilde een account aanmaken bij Lastpass maar kreeg de mededeling dat mijn email adres al in gebruik was. Hoe is dit mogelijk en wat moet ik nu doen?

Olgers

Olgers17 feb. 2021 - 5:51

Vanaf 16 maart 2021 is LastPass niet zo gratis meer: de gratis versie is op nog maar één apparaat te gebruiken!

justmeagain

justmeagain14 feb. 2021 - 22:21

Excuses voor fouten, zie net dat ik "naar" IPV maar heb getypt en "net" IPV met. Kon helaas niet bewerken.

justmeagain

justmeagain14 feb. 2021 - 22:18

Gebruik op advies van een ethisch hacker al jaren Keepass. Volledig gratis, open source, en niet cloud gebaseerd. Nadeel je moet enige kennis van zaken hebben maar je kunt net het hele gezin losgaan zonder kosten. Grafisch ziet het er niet uit naar het is de meest veilige manager. Die Google manager is leuk maar als iemand je Google account hackt heeft hij direct toegang tot al je websites en apps. Daarom dus Keepass, je slaat zelf je bestand op een USB of HDD op. Om toegang te krijgen moeten ze dus fysiek je apparaat in bezit krijgen en dan nog je Keepass hacken.

BenDe

BenDe14 feb. 2021 - 16:24

Ik ben voornemens een PasswordManager te installeren. Welke moet ik nog bekijken. Wel heb ik 2 vragen/problemen: 1. Hoe kan ik een op een PC geplaatste 'versie' op een tablet gebruiken? Het zijn 2 van elkaar losstaande (ingelogde...) apparaten. Dat heb ik nog nergens gelezen. 2. Ik heb een 10-jaar oude versie van KeyPass in gebruik (op harde schijf) die ik af en toe gebruik bij bankzaken. Hoe krijg ik die gegevens (en vragen) ingevoegd in de versie die ik ga plaatsen (waarschijnlijk de nieuwste KeyPass versie.... of de Bitwarden)?

Alexandra59

Alexandra5914 feb. 2021 - 16:18

Nog een vraag, helpt het als je een VPN gebruikt?

1 Reactie

justmeagain

justmeagain14 feb. 2021 - 23:26

Nee, een VPN hierin geen extra waarde. Een VPN is handig om uw locatie te verbergen of om uw verbinding te beveiligen. Maar vergis u niet ook achter een VPN verscholen bent u toch echt traceerbaar. Er zijn maar weinig VPN providers die u echt anoniem online laten surfen.

0Rapporteren

Alexandra59

Alexandra5914 feb. 2021 - 16:12

Ik gebruik Google die moeilijke wachtwoorden geeft en opslaat, is dat niet veilig?

1 Reactie

CPV

CPV23 apr. 2023 - 10:46

In het artikel staat: "omdat mensen denken dat een Google-, Apple- of Norton- sleutelhanger ook wachtwoordmanager is, maar dat is niet zo. "

0Rapporteren

A. de Rijk

A. de Rijk14 feb. 2021 - 14:19

Naar aanleiding van jullie uitzending en schrijven ( Uit onze enquete blijkt dat 69 procent van de ondervraagden geen gebruikt maakt van een wachtwoordmanager. Overigens lijkt het aantal nog wel hoger te zijn, omdat mensen denken dat een Google-, Apple- of Norton- sleutelhanger ook wachtwoordmanager is, maar dat is niet zo. ) Ik gebruik al jaren de wachtwoordmanager, DE SLEUTELHANGER, op mijn Apple computer die werkt voor mij goed. Volgens jullie schrijven bovenstaand schrijven is dat niet zo. Kunt u uitleggen waarom dat zo is?

Jan_Koll

Jan_Koll14 feb. 2021 - 14:10

Ik heb enige jaren LastPass gebruikt maar ben overgegaan op KeePass (en sinds ik ,het veiliger dan Windows, Linux Mint gebruik KeePassX) omdat bij LastPass de gegevens op "in the cloud" zijn opgeslagen en bij KeePass niet. Bij KeePass staan je gegevens op een eigen harde schijf of nog beter een USB-stick. Wel heb ik omwille van de veiligheid twee kopieën van de database waarin de gegevens zijn opgeslagen op twee andere media staan....

SuzeLize

SuzeLize14 feb. 2021 - 14:06

Ik had gisteren als eerste Dashlane geïnstalleerd. Je krijgt dan eerst de Premiumversie een maand gratis. Maar na iets meer uitzoekwerk zag ik algauw dat de gratis versie toch wel erg beperkt is: slechts 50 wachtwoorden opslaan en maar voor 1 apparaat. Voor ruim €40 per jaar heb je de premiumversie. Ik heb nu LastPass geïnstalleerd en de gratis versie lijkt mij voor nu prima

Tom Reijnders

Tom Reijnders14 feb. 2021 - 13:53

Tech journalist Daniël Verlaan heeft het in de video van Kassa-uitzending van 13 februari o.a. over Keepass, de meest 'ongebruiksvriendelijke' Passwordmanager. Maar wat is nu ongebruiksvriendelijk ? Ik heb het donkerrode (of lichtgroene) vermoeden dat hij bedoelt te zeggen dat het de meest gebruiksonvriendelijke Passwordmanager is. ongebruiksvriendelijke, of gebruiksonvriendelijke, tja, what's in a name ....

w.v.Bemmelen

w.v.Bemmelen14 feb. 2021 - 12:20

Maak een Exelbestand met al je accounts met wachtwoorden en sla deze op onder een beveiligd bestand met een wacht woord.

berend vervelde

berend vervelde14 feb. 2021 - 11:04

Volgens het artikel is keepass niet gratis bij gebruik van 'meer functies'. Dat is niet juist, Keepass is volledig gratis. Voor wie het wil proberen heeft de consumentenbond een workshop beschikbaar: https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/keepass-wachtwoordkluis

2 Reacties

Klok Wert

Remco de Kievit

Remco de Kievit14 feb. 2021 - 12:31

Keepass is inderdaad gratis maar om passwordloos te kunnen werken kan je met een passwordfile werken of user login. Beide geen prettige oplossing en voor vele te ingewikkeld om in te richten. Aanvullend kan je een security key toevoegen maar deze kost geld.

1Rapporteren

nhalink

nhalink14 feb. 2021 - 10:53

Goed artikel, aantal van de verschillende wachtwoordmanagers kort maar handig uitgelegd, ik raad al jaren familie, vrienden en kennissen aan om een wachtwoordmanager te gebruiken maar sommige willen er niet aan of vinden het te gecompliceerd, misschien dat dit ze over de streep trekt. Enkel er is één foutje: Keepass is 100% gratis! Keepass is open source en ook uit te breiden met tig plugins maar ook deze zijn allemaal gratis. Tip voor als je heel veel accounts aan moet maken in je nieuwe wachtwoordmanager: doe ze niet allemaal in één keer maar op het moment dat je de website/app gaat gebruiken en dus moet inloggen, op dat moment toevoegen aan je wachtwoordmanager & wachtwoord wijzigen in het account kost je nog geen minuut.

rob3. smit

rob3. smit14 feb. 2021 - 10:46

Wat vindt je van Robo form?

A. Haan

A. Haan14 feb. 2021 - 10:14

Ik heb de wachtwoorden opgeslagen bij Google wachtwoord, deze stelt ook een sterk wachtwoord voor. Mijn account heb ik met tweestaps verificatie. Wat is jullie mening van op deze manier de wachtwoorden te beheren. Deze keuze miste ik namelijk.

4 Reacties

berend vervelde

berend vervelde14 feb. 2021 - 11:11

Password managers van moderne browsers zijn de laatste jaren steeds beter geworden en prima te gebruiken als alternatief voor de bovengenoemde selectie. Ze zijn veilig en worden automatisch gesynchroniseerd tussen devices. Ik ken twee nadelen: De wachtwoorden werken alleen in de browser, dus het wifi wachtwoord opslaan heeft niet veel zin. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar Google besluit soms zonder opgaaf van reden een account de blokkeren. Deblokkeren is niet mogelijk en de wachtwoorden zijn voor altijd weg.

1Rapporteren

pebk

pebk14 feb. 2021 - 12:01

Helaas is de populariteit van de in browser opgeslagen wachtwoorden ook een valkuil. Er wordt actief jacht gemaakt op wachtwoorden door in de browsers opgeslagen zijn. Hieronder een artikel over waarom deze niet te gebruiken (Engels) https://www.google.com/amp/s/www.techrepublic.com/google-amp/article/why-you-should-never-allow-your-web-browser-to-save-your-passwords/

2Rapporteren

Remco de Kievit

Remco de Kievit14 feb. 2021 - 12:38

De wachtwoord database van Chrome is inderdaad ook een oplossing maar niet altijd toepasbaar. Behalve dat verschillende applicaties niet werken met Chrome heb ik nog een tal van wachtwoorden welke niet door de browser kunnen worden opgeslagen. Wifi wachtwoord, router wachtwoord, gamewachtwoord, enz.. Als je hiernaast een iPhone gebruikt zijn wachtwoord manager als Lastpass en 1password wel universeel. Gebruik je Fido2 voor de 2fa van Google? Dit is zeker aan te bevelen.

0Rapporteren

LaurensW

LaurensW15 feb. 2021 - 11:52

@Pebk : Wat ik me afvraag is of het installeren van een extensie in bijvoorbeeld Chrome van een wachtwoordmanager als bitwarden dan wel veilig is om in je browser te gebruiken. Jullie een idee?

0Rapporteren

Lubjez

Lubjez14 feb. 2021 - 10:02

Maybe goed om te vermelden dat Bitwarden open source is. Dit betekent dat iedereen de code kan inzien en dus kan onderzoeken of er geen fouten of backdoors in zitten.

Sources


Article information

Author: Brandon Curtis

Last Updated: 1704093962

Views: 649

Rating: 3.5 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brandon Curtis

Birthday: 1930-11-12

Address: 715 Roberts Canyon, Jonesstad, MS 85873

Phone: +4020294278814495

Job: Article Writer

Hobby: Golf, Cooking, Geocaching, Quilting, Telescope Building, Writing, Sculpting

Introduction: My name is Brandon Curtis, I am a expert, vivid, unguarded, artistic, daring, venturesome, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.