header banner
Default

Wat is je verwachting van het iPhone 15-evenement?


Dinsdagavond om 19.00 uur is het zover: het jaarlijkse evenement waarop Apple zijn nieuwe iPhones aankondigt. Naast de iPhone 15-serie wordt er ook een nieuwe generatie van de Apple Watch verwacht en misschien heeft de fabrikant uit Cupertino wel meer aankondigingen in petto. Wij zetten onze verwachtingen op een rij en zijn benieuwd naar die van jou.

IPhone 15

VIDEO: Everything from the iPhone 15 Event!
Marques Brownlee
Het Dynamic Island op een iPhone 14 Pro

De hoofdaankondiging op Apples septemberevenementen is natuurlijk steevast de nieuwe generatie iPhones. Die bestaat naar alle waarschijnlijkheid uit de normale iPhone 15, een grotere iPhone 15 Plus, en het luxere duo van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Alle nieuwe iPhones krijgen voor het eerst een USB-C-aansluiting in plaats van Apples eigen Lightning-connector, zoals verplicht is gesteld door de Europese Commissie. De overige verbeteringen doen vooral in de duurdere Pro-modellen hun intrede. De 'gewone' iPhone 15's gaan vooral wat meer op de Pro-modellen van de iPhone 14-serie lijken, met bijvoorbeeld een Dynamic Island, een betere camera en een iets snellere processor.

De iPhone 15 Pro en Pro Max krijgen volgens de geruchten een vernieuwd ontwerp met dunnere schermranden, waarbij de behuizing mogelijk zelfs uit titanium bestaat in plaats van het gangbare rvs. Dat zou helpen om het gewicht te beperken. Verder worden er een nieuwe soc, de A17 Bionic, en de vervanging van de traditionele schakelaar door een actieknop verwacht. Aan die laatste kun je zelf een actie koppelen, vergelijkbaar met de actieknop op de Apple Watch Ultra.

Eerdere renders van de iPhone 15 Pro (rechts) met dunnere schermranden, naast de iPhone 14 Pro. Bron: 9to5Mac

Alleen de iPhone 15 Pro Max krijgt naar verluidt een periscopische cameralens, die haaks in het toestel wordt geplaatst. Spiegels weerkaatsen het licht op de sensor, maar doordat de brandpuntsafstand van dit type lens veel groter is dan bij een reguliere camera, kan er veel verder ingezoomd worden dan met een normale telelens. Doordat deze feature alleen in de grootste telefoon past, verwacht Apple naar verluidt dat ruim een derde van de verkoop dit duurste model zal betreffen. Naar verwachting zal de verkoop van de nieuwe iPhones op vrijdag 22 september starten.

Een render van een periscopische camera van OPPO

Apple Watch

VIDEO: Apple iPhone 15 Event: Everything New
Apple Explained
De Apple Watch Series 9 zou uiterlijk weinig
verschillen van de hierboven getoonde Series 8.

Vaak gaat een iPhone-release hand in hand met een nieuwe generatie van de Apple Watch. De Watch Series 9 wordt naar verwachting een bescheiden upgrade ten opzichte van de Series 8, met een nieuwe S9-processor als belangrijkste wapenfeit. Technisch kent die veel overeenkomsten met de A15 Bionic-chip van de iPhone 13, wat een forse prestatieboost zou betekenen. Ook de hartslagmonitor en diverse andere sensors zouden een update krijgen.

Er gaan ook geruchten over een tweede iteratie van de Apple Watch Ultra, die de beschikking krijgt over dezelfde nieuwe processor en sensors als de Series 9. Bovendien zou er een nieuwe, donkerdere kleuroptie beschikbaar komen.

Overige

VIDEO: iPhone 15 event in 17 minutes
The Verge

Nu Apple ook voor zijn iPhones de overstap naar USB-C maakt, ligt het voor de hand dat ook de accessoires die nu nog gebruikmaken van Lightning, een update krijgen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de AirPods, al zou dat zeker voor de vorig jaar pas geïntroduceerde AirPods Pro 2022 wel erg dicht op de vorige generatie zijn. De AirPods Max-hoofdtelefoon is na bijna drie jaar wellicht eerder aan een update toe.

Wat verwacht jij van het iPhone-event?

VIDEO: iPhone 15 Event - EVERYTHING YOU WILL SEE!!
Matt Talks Tech

Of bovenstaande geruchten ook echt allemaal uitkomen, moeten we nog maar afwachten. En Apple kan natuurlijk ook altijd nog een konijn uit de hoge hoed toveren. Wat denk of hoop jij dat we dinsdagavond gaan zien? Laat het weten in de reacties!

Sources


Article information

Author: Sierra Freeman

Last Updated: 1704675604

Views: 1456

Rating: 4.2 / 5 (90 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sierra Freeman

Birthday: 1969-12-19

Address: 44437 Melissa Course Suite 834, Port Cody, WY 32733

Phone: +4293778598145487

Job: Network Administrator

Hobby: Bird Watching, Video Editing, Playing Guitar, Drone Flying, Puzzle Solving, Wildlife Photography, Embroidery

Introduction: My name is Sierra Freeman, I am a honest, venturesome, daring, audacious, rare, dedicated, transparent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.